Ομαδοποίηση ανοσογονικής αντίδρασης που παρατηρείτε σε δεδομένα μεταμοσχεύσεων

Μοιραστείτε το άρθρο

Αγαπητά μέλη,

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων του ΟΤΕΝ για τη χρονικά 2021/2022 σας προσκαλούμε στην επόμενη διάλεξη μας.

Τίτλος:
Ελληνικά: Ομαδοποίηση ανοσογονικής αντίδρασης που παρατηρείτε σε δεδομένα μεταμοσχεύσεων.
Αγγλικά: Clustering the alloimmune response seen in a transplantation setting.

Στην διάλεξη θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της ανάλυσης μεταμοσχευτικών δεδομένων προερχόμενα από τον Ελληνικό πληθυσμό με χρήση μεθόδων Μηχανικής Μάθησης και πώς τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την Ιατρική γνώση και την Κλινική παρατήρηση.

Πότε: Τετάρτη 13/10/2021, 20.00
Χώρος: Η παρουσίαση θα γίνει online μέσω της πλατφόρμας MS Teams. 

Σχετική Βιβλιογραφία:
1. Hidden Patterns of Anti-HLA Class I Alloreactivity Revealed Through Machine Learning (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2021.670956/full)
2. Patterns of 1,748 Unique Human Alloimmune Responses Seen by Simple Machine Learning Algorithms (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.01667/full)

Σύντομο Βιογραφικό του ομιλητή:
O Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου είναι αναπληρωτής καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VII της Γαλλίας καθώς επίσης και επιμελητής στο Εργαστήριο Jean Dausset του Νοσοκομείου Saint Louis στο Παρίσι. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά στον κλάδο της ανοσολογίας και στην εξαγωγή γνώσης με χρήση μεθόδων Μηχανικής Μάθησης για την ανάλυση ιατρικών δεδομένων.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του ΟΤΕΝ – AICatalyst

Διαβάστε Περισσότερα

News

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το επόμενο μεγάλο βήμα της Ανθρωπότητας

άρθρο του Ευθύμη Βαϊόπουλου* Ενώ φτιάχνω καφέ στην κουζίνα ακούω ομιλία στο γραφείο. Αναγνωρίζω τη φωνή της γυναίκας μου. Όμως δεν έχει τη ζωντάνια της τηλεφωνικής ή διαδικτυακής συνομιλίας. Μάλλον

Event

Συμμετοχή στο “1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους”

Με επιτυχία ο AICatalyst συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους την Πέμπτη 15/9 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Στην ενότητα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, μαζί με