Ομαδοποίηση ανοσογονικής αντίδρασης που παρατηρείτε σε δεδομένα μεταμοσχεύσεων

Μοιραστείτε το άρθρο

Αγαπητά μέλη,

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων του ΟΤΕΝ για τη χρονικά 2021/2022 σας προσκαλούμε στην επόμενη διάλεξη μας.

Τίτλος:
Ελληνικά: Ομαδοποίηση ανοσογονικής αντίδρασης που παρατηρείτε σε δεδομένα μεταμοσχεύσεων.
Αγγλικά: Clustering the alloimmune response seen in a transplantation setting.

Στην διάλεξη θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της ανάλυσης μεταμοσχευτικών δεδομένων προερχόμενα από τον Ελληνικό πληθυσμό με χρήση μεθόδων Μηχανικής Μάθησης και πώς τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την Ιατρική γνώση και την Κλινική παρατήρηση.

Πότε: Τετάρτη 13/10/2021, 20.00
Χώρος: Η παρουσίαση θα γίνει online μέσω της πλατφόρμας MS Teams. 

Σχετική Βιβλιογραφία:
1. Hidden Patterns of Anti-HLA Class I Alloreactivity Revealed Through Machine Learning (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2021.670956/full)
2. Patterns of 1,748 Unique Human Alloimmune Responses Seen by Simple Machine Learning Algorithms (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.01667/full)

Σύντομο Βιογραφικό του ομιλητή:
O Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου είναι αναπληρωτής καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VII της Γαλλίας καθώς επίσης και επιμελητής στο Εργαστήριο Jean Dausset του Νοσοκομείου Saint Louis στο Παρίσι. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά στον κλάδο της ανοσολογίας και στην εξαγωγή γνώσης με χρήση μεθόδων Μηχανικής Μάθησης για την ανάλυση ιατρικών δεδομένων.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του ΟΤΕΝ – AICatalyst

Διαβάστε Περισσότερα

Announcements

Ανακοίνωση για την ετήσια Γενική Συνέλευση 2023

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ «Ο.ΤΕ.Ν.- A.I.Catalyst»    Χώρος: EGG (Θεσσαλονίκης 75 & Φλωρίνης 18345 Μοσχάτο) Ώρα: 10.30-13.00   Αγαπητά μέλη του Ομίλου μας

Announcements

Ο Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης αναλαμβάνει θέση στη Συμβουλευτική Επιτροπή του ΟΤΕΝ

Ο Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΙΙΤ) στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) και μέλος της