Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη και Τεχνολογία

Μοιραστείτε το άρθρο

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες του AI Catalyst

Στα πλαίσια της σειράς «εσωτερικών» on-line παρουσιάσεων με αντικείμενο «ΑΙ και εφαρμογές», για ερχόμενη Τετάρτη έχουμε:

ΠΟΤΕ:              Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 8:30μμ-9:15μμ ( Greek Time )

ΠΟΥ:                Microsoft TEAMS, Ομάδα “AI CAT” (online)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:     Κωνσταντίνος Τουλούπας

ΘΕΜΑ:             Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη και Τεχνολογία

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Εξειδικευμένα εργαλεία λογισμικού είναι πλέον απαραίτητα για την ανάπτυξη προϊόντων από σχεδιαστές και μηχανικούς. Αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα προσομοίωσης και ποιοτικής επαλήθευσης των συστημάτων υπό ανάπτυξη. Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουμε για τις μεθόδους τεχνικής νοημοσύνης που είτε χρησιμοποιούνται στα εξειδικευμένα εργαλεία είτε εξετάζονται με στόχο την βοήθεια ή αυτοματοποίηση της δουλειάς του μηχανικού κατά την σχεδίαση ή βελτιστοποίηση συστημάτων σε διαφορετικούς κλάδους.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κωνσταντίνος Τουλούπας είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι υπότροφος του ΙΚΥ και υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τεχνικές Μηχανικής Μάθησης και βελτιστοποίησης και εφαρμογή τους στη σχεδίαση αναλογικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Με εκτίμηση,

Παύλος Π. Σωτηριάδης

Πρόεδρος AI CATALYST

Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής και Καθηγητής Σχολής ΗΜΜΥ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Διαβάστε Περισσότερα

News

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το επόμενο μεγάλο βήμα της Ανθρωπότητας

άρθρο του Ευθύμη Βαϊόπουλου* Ενώ φτιάχνω καφέ στην κουζίνα ακούω ομιλία στο γραφείο. Αναγνωρίζω τη φωνή της γυναίκας μου. Όμως δεν έχει τη ζωντάνια της τηλεφωνικής ή διαδικτυακής συνομιλίας. Μάλλον

Event

Συμμετοχή στο “1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους”

Με επιτυχία ο AICatalyst συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους την Πέμπτη 15/9 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Στην ενότητα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, μαζί με