Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη και Τεχνολογία

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες του AI Catalyst

Στα πλαίσια της σειράς «εσωτερικών» on-line παρουσιάσεων με αντικείμενο «ΑΙ και εφαρμογές», για ερχόμενη Τετάρτη έχουμε:

ΠΟΤΕ:              Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 8:30μμ-9:15μμ ( Greek Time )

ΠΟΥ:                Microsoft TEAMS, Ομάδα “AI CAT” (online)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:     Κωνσταντίνος Τουλούπας

ΘΕΜΑ:             Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη και Τεχνολογία

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Εξειδικευμένα εργαλεία λογισμικού είναι πλέον απαραίτητα για την ανάπτυξη προϊόντων από σχεδιαστές και μηχανικούς. Αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα προσομοίωσης και ποιοτικής επαλήθευσης των συστημάτων υπό ανάπτυξη. Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουμε για τις μεθόδους τεχνικής νοημοσύνης που είτε χρησιμοποιούνται στα εξειδικευμένα εργαλεία είτε εξετάζονται με στόχο την βοήθεια ή αυτοματοποίηση της δουλειάς του μηχανικού κατά την σχεδίαση ή βελτιστοποίηση συστημάτων σε διαφορετικούς κλάδους.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κωνσταντίνος Τουλούπας είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι υπότροφος του ΙΚΥ και υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τεχνικές Μηχανικής Μάθησης και βελτιστοποίησης και εφαρμογή τους στη σχεδίαση αναλογικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Με εκτίμηση,

Παύλος Π. Σωτηριάδης

Πρόεδρος AI CATALYST

Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής και Καθηγητής Σχολής ΗΜΜΥ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Διαβάστε Περισσότερα

News

Eν αρχή ην τα… data

γράφει: Βασίλειος Π. Μπόκος* Οι όροι «δεδομένα» (data), «Τεχνητή Νοημοσύνη» και «4η βιομηχανική επανάσταση» βρίσκονται ολοένα και πιο συχνά στην επικαιρότητα. Ο πρώτος όρος αναπτύσσεται